A világjárvány az életünk számos területére hatással volt, így sajnos a sportot, íjászatot sem kímélte. A pandémiás helyzetben – a 2019-es évhez viszonyítva felére esett vissza a versenyek száma, amelyeken részt vettünk – 28 versenyen jártuk.

Mikre lehetünk idén a leginkább büszkék?

  • Összesen 5 versenyt szerveztünk: három régiós, országos versenysorozatot is Kiskunfélegyházára hoztunk.
  •  Márciusban kezdtük a versenyeink sorozatát a Kikelet Havi 3D elnevezésű megmérettetéssel. Ez volt az első 3D versenyünk. Sokan szavaztak nekünk bizalmat a részvétellel. Jó hangulatú, pergős verseny volt, sok-sok pozitív visszajelzéssel.
  • Áprilisban a Sólyompróbák 2021 Versenysorozat harmadik állomásának adtunk otthont. 24 célt raktunk ki a történelmi szakág versenyrendszerének megfelelően: 8 vadász, 8 lőlapos és 8 ügyességi célunk volt. Több, mint százan vettek részt a versenyen. Köszönjük a lehetőséget, hogy részesei lehetünk ennek a versenysorozatnak! Jövőre folytatjuk a másik három szervező (Huszka József HE, Hódmezei Őrzők, Sándorfalvi Sólymok) egyesülettel a karöltve. Nálunk lesz a döntő!
  • Júniusban a 2020-ban útjára induló Hadak Útja Távcéllövő Versenysorozat második csatáját szerveztük. A HetvenHét elnevezésű versenyünkön 154 lövést kellett leadni a résztvevőknek 27 és 77 méter között változó távokról. Rekkenő meleg volt, ami hősies próbatétel elé állított mindenkit. A versenysorozat összesen nyolc „csatából” állt: Kiskunfélegyháza mellett Kunszentmárton, Mindszent, Gyomaendrőd, Péteri, Mohács, Törökszentmiklós és Tiszatenyő települések adtak otthont a versenyeknek.
  • Júliusban a Dél-Alföldi Régió 3D versenysorozatának első állomását szerveztük meg a Cross&Enduro pályán. A 3D versenyek talán a legnehezebbek az íjászat különböző szakágain belül – ez lehet a magyarázata annak, hogy a régiónkban jóval kevesebben versenyeznek ebben a szakágban. Szerencsére sokan eljöttek hozzánk. Jövőre ismét tagjai leszünk a versenysorozatnak.
  • Október elején a Városok Viadala történelmi versenyen képviseltük Kiskunfélegyházát a hajdúsági Tégláson. A félegyházi csapatban a Fénypárducok mellett a Huszka József HE tagjai versengtek. Nagy élmény volt részt venni a kétnapos rendezvényen.
  • „Jöjj velünk és lőj velünk!” volt az Íjászat Napjának az idei szlogenje, amelyet október 9-én ünnepeltünk. (Nem ez volt az első alkalom, amikor csatlakoztunk a nemzetközi kezdeményezéshez. Legutóbb 2017-ben vettünk részt rajta.) A Kiskunfélegyházi Repülőtéren szerveztünk egy 12 célos 2 körös, játékos versenyt ahol kezdők is kipróbálhatták az íjászatot. Az versengésre, ünneplésre csatlakoztak hozzánk a Huszka József HE tagjai is. Egy jó nap volt.
  • Hódmezővásárhelyen záródott a DAR 3D versenysorozata, amelyen a tervezett 6 állomásból csak négy lett megtartva. Az elmúlt évekhez hasonlóan a szakosztályunk tagjai közül többen is végiglőtték a versenysorozatot. Kiss János több év longbow után átváltott a vadászreflex kategóriára, ahol régiós bajnoki címet sikerült kivívnia magának. Összetett bajnoki címet szerzett ifj. Bence László (TR-LB kadet) és Vasné Köteles Anita (TR-LB felnőtt).
  • A Történelmi Íjász Szabadtéri Országos Bajnokságon Pécsváradon Dürgő Csaba szenzációs döntőzés után vadász íj kategóriában második helyen végzett és III. osztályú minősítést lőtt. Dürgőné Kovács Piroska a mesteríjász címe után átváltott modern anyagú történelmi íjra. Az OB-n tizenkettedik lett, és III. osztályú minősítést lőtt.
  • Sikereiket a Történelmi Íjász Távcéllövő Országos Bajnokságon folytatták: Dürgő Csaba Országos Bajnok lett, II. osztályú minősítéssel, míg Dürgőné Kovács Piroska második helyen végzett, szintén másod osztályú minősítéssel.

Reméljük, hogy a következő évben normalizálódik a világ, minden visszakerül a rendes kerékvágásba és még több helyre eljutunk és még több gyereknek és felnőttnek tudjuk megmutatni az íjászat szépségeit!
Hajrá Fénypárducok!